Wayne Newton počašćen 'Walk of Stars' u Palm Springsu

Wink Martindale, Lucie Arnaz, Wayne Newton, Lauren Newton i Kathleen Newton prikazani su s Wayneom NewtonomWink Martindale, Lucie Arnaz, Wayne Newton, Lauren Newton i Kathleen Newton prikazane su sa zvijezdom Waynea Newtona na Walk of Stars u Palm Springsu u petak, 9. studenog 2018. (Kevin Sasaki) Palm Springs, Kalifornija. Gradonačelnik Robert Moon počasti Waynea Newtona sa zvijezdom na Walk of Stars u Palm Springsu u petak, 9. studenog 2018. (Kevin Sasaki)

Wayne Newton nikada nije bio ulični izvođač, ali je veliko ime na pločnicima Palm Springsa u Kaliforniji.

G. Las Vegas je počašćen vlastitom zvijezdom na Walk of Stars u Palm Springsu. Svečanost, održana u petak popodne, okupila je stotine poznatih ljetovališta koje su omiljele holivudske zvijezde.

Gradonačelnik Palm Springsa Robert Moon također je Newtonu predstavio proglas kojim je nazvao dan u Newtonovu čast.Legendarni izvođač prepoznat je po životnoj karijeri zabavljača, filmskog i TV glumca i humanitarca. Newton ostaje predsjedavajući USO Celebrity Circle -a i posjetio je američke trupe u ratnim zonama koje datiraju iz Vijetnamskog rata.

U svibnju Newton slavi 60. godinu kao headliner u Las Vegasu.

Počašćen sam što sam primio zvijezdu, a gradonačelnik je proglasio Wayne Newtonovim danom, rekao je Newton u izjavi. Imam mnogo divnih uspomena u Palm Springsu sa Sinatrama, Nadama i Garveysima. Frank Sinatra, Bob Hope i Steve Garvey poznate su obitelji slavnih.

Veteranski estradni i TV zabavljač Lucie Arnaz , kviz-show i DJ legenda Wink Martindale i bivši L.A. Dodgers menadžer Tommy Lasorda bili i pri ruci.

Newton je 426. tema koju će počastiti odbor Walk of Stars. Atrakcijom nogostupa upravljao je 16 godina do ovog lipnja Bob Alexander, koji je također na čelu Las Vegas Walk of Stars. Sonny Bono, tadašnji gradonačelnik Palm Springsa, osnovao je ovu šetnju 1992. Sinatra, Hope, Ginger Rogers, Liberace, Elizabeth Taylor, Harpo Marx i Elvis među najranijim počastima. Predsjednici Eisenhower, Reagan i Ford su među zvijezdama koje se ne zabavljaju.

Newton u Las Vegasu nastavlja svoju autobiografsku emisiju Up Close & Personal u Windows Showroomu u Bally'su. Planirano je da zatvori show krajem godine jer se izložbeni prostor premješta u format za sve čarobnjake, no očekuje se da će na novom mjestu biti 2019. godine.

Newtonova zvijezda na Las Vegas Walku bila je jedna od 49 koje su podignute kada su na Strip postavljene zaštitne stupove za pješake krajem prošle godine, ali Alexander kaže da će Newtonova ploča biti zamijenjena 2019. godine.