Tupac, Pearl Jam, Putovanje na glasačkom listiću za Rock and Roll Hall of Fame

Rockeri iz Seattlea Pearl Jam među prvima su nominiranima na glasačkim listićima za uvrštenje sljedeće godine u Rock and Roll Hall of Fame. (Amy Harris/Invision/AP)Rockeri iz Seattlea Pearl Jam među prvima su nominiranima na glasačkim listićima za uvrštenje sljedeće godine u Rock and Roll Hall of Fame. (Amy Harris/Invision/AP) Tupac Shakur među prvima je nominiranima na glasačkim listićima za uvrštenje sljedeće godine u Rock and Roll Hall of Fame. (Frank Wiese/AP)

NEW YORK-Pokojni reper Tupac Shakur i rockeri iz Seattlea Pearl Jam među prvima su nominiranima na glasačkim listićima za uvođenje u Rock and Roll Hall of Fame sljedeće godine.

Devet od 19 nominiranih djela prvi je put na glasačkom listiću, a Shakur i Pearl Jam u prvoj godini ispunjavanja uvjeta. Glasa više od 800 umjetnika, povjesničara i dužnosnika glazbene industrije, a rezultati su objavljeni u prosincu, a uvod u sljedeći travnja. Drugi koji se vraćaju po još jednu priliku su pop zvijezda Janet Jackson; prvi je put nominirana prošle godine.

Nominacije su objavljene u utorak.Plodni Shakur ubijen je i ubijen na svom vrhuncu 1996. Njegov album Me Against the World zauzeo je prvo mjesto ljestvice kada je bio u zatvoru zbog seksualnog napada. Keep Ya Head Up, Life Goes On, Ambitionz Az a Ridah i Changes neke su od njegovih najpoznatijih pjesama. Snimio je toliko toga dok je bio živ da su izdanja nastavila dolaziti i nakon njegove smrti.

Pearl Jam bio bi drugi bend, nakon Nirvane 2014., s korijenima u grunge sceni u Seattleu koji je napravio dvoranu. Iza karizmatičnog frontmena Eddieja Veddera, Pearl Jam imao je veliki početni uspjeh iza pjesama poput Jeremyja, Even Flowa, Alivea i Better Mana. Svjesno su odstupili od komercijalnog svijeta i ustraju kao cijenjena i popularna odijela za turneje.

I nemojte prestati vjerovati da je istina: Journey je još jedan nominiran za prvi put. Njegovi članovi moraju pričekati nekoliko mjeseci kako bi saznali prihvaćaju li ih glasači s otvorenim rukama.

Drugi prvi put nominirani su: hardcore pank pioniri Bad Brains; Depeche Mode iz 1980-ih; Hit Light Machine Jeffa Lynnea iz 1970 -ih Electric Light Orchestra; Lollapalooza potiče Jane’s Addiction; Folker iz 1960 -ih Joan Baez; i Steppenwolf, kanadski rokeri iz Born to be Wild slave.

Utjecajni bend iz doba diskoteke Chic, koji je postao gubitnik procesa uvođenja rock dvorane, po 11. je put na glasačkom listiću.

Među nominiranima su i Jackson; soul pjevačica i bivša frontmenka Rufusa Chaka Khan; rokeri pod vodstvom Petra Wolfa J. Geils Band; kasno pjevač Jo Go Tex; njemački sastav elektroničke glazbe Kraftwerk; MC5 preteče punka iz Detroita; Novi Ric Ocasek se koleba Automobilima; zombiji, britanski stvaratelji Vrijeme sezone i Ona nije tu; i progresivni rokeri iz doba sedamdesetih Da.

Ne postoji određeni broj induciranih. Ovogodišnji razred imao je pet članova.

Da bi stekli uvjete, svi nominirani morali su objaviti svoju prvu snimku najkasnije 1991. Svečana uvodna ceremonija, otvorena za javnost koja kupuje karte i koja će se kasnije prikazivati ​​na HBO-u, održat će se u Brooklyn's Barclay's Centru.

Javnost će također biti pozvana na glasovanje putem interneta među nominiranima, a njihovih pet najboljih odabira će biti glasački listić navijača.

Izabrani će na kraju biti upisani u muzej Rock & Roll Hall of Fame u Clevelandu.