Spike Lee Neto vrijednost

Koliko vrijedi Spike Lee?

Neto vrijednost Spikea Leeja: 50 milijuna dolara

Spike Lee Neto vrijednost: Spike Lee američki je filmski redatelj, književnik, producent, glumac i profesor na fakultetu koji ima neto vrijednost od 50 milijuna dolara. Od svoje 1983. produkcije, 40 hektara i mazge, proizveo je više od 35 filmova. Kao redatelj debitirao je u filmu 'She's Gotta Have' 1986. Od tada je napisao i režirao filmove poput 'Učini pravu stvar' iz 1989. godine, 'Groznica džungle' iz 1991. i 'Malcolm X' iz 1992. godine.

Rani život: Spike Lee rođen je kao Shelton Jackson Lee u Atlanti, Georgia, 20. ožujka 1957. Njegova majka Jacqueline predavala je umjetnost i crnu književnost. Njegov otac William bio je jazz glazbenik i skladatelj. Ima troje mlađe braće i sestara, Joiea, Davida i Cinquea. Majka mu je nadimak Spike dala dok je bio dječak. Njegova se obitelj preselila iz Atlante u Brooklyn kad je bio dijete. Pohađao je Brooklynovu srednju školu John Dewey. Upisao se na povijesno crni koledž Morehouse College u Atlanti, gdje je snimio svoj prvi studentski film, 'Last Hustle in Brooklyn'. Diplomirao je na B.A. u masovnim komunikacijama. Magistrirao je lijepu umjetnost (MFA) na filmu i televiziji na Umjetničkoj školi Tisch Sveučilišta u New Yorku 1978. Leejev neovisni film, 'Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads', bio je prvi studentski film koji je objavljen prikazan na festivalu New Directors / New Films u Lincoln Centeru.

Karijera: Spike Lee počeo je raditi na svom prvom dugometražnom filmu, Ona to mora imati, 1985. Imao je proračun od 175 000 američkih dolara i snimio je cijeli film u samo dva tjedna. Kada je film objavljen 1986. godine, na američkim je blagajnama zaradio više od 7 milijuna dolara. Njegov film iz 1989. godine, 'Učini pravu stvar', donio mu je nominaciju za Oscara za najbolji originalni scenarij. Njegov sljedeći film, 'Mo' Better Blues ', objavljen je 1990. godine uslijed kontroverze oko antisemitskih prizvuka. Likovi u filmu nazivani su Shylocks, referenca na venecijanskog židovskog lika u drami Williama Shakespearea 'Mletački trgovac'. Lee je negirao optužbe i objasnio da pokušava ilustrirati kako se crni umjetnici bore protiv eksploatacije. 1997. objavio je dokumentarni film '4 djevojčice', koji govori o djevojčicama ubijenim u bombaškom napadu na baptističku crkvu iz 16. ulice u Birminghamu u Alabami 1963. Film je nominiran za Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film.

Leejeva produkcijska kuća 40 Acres & A Mule proizvela je više od 35 filmova od 1983. Leejevi filmovi obično se nazivaju 'Spike Lee Joints'. Završni bodovi uvijek završavaju frazama 'Bilo kojim sredstvom potrebno', 'Ya Dig' i 'Sho Nuff'.

U svibnju 2007. Spike Lee nagrađen je Nagradom za režiju Filmskog društva San Francisca. Njegovi filmovi često su smješteni u Brooklynu, a Spike se često pojavljivao u vlastitim filmovima. Leejevi filmovi istražuju rasne odnose, kolorizam u zajednici crnaca, ulogu medija u suvremenom životu, urbani kriminal i siromaštvo te druga politička pitanja. Ima i nekoliko ponavljajućih atributa, kao što su motiv povezan s bejzbolom i lik kojem se često daje 'plutajući' efekt, gdje se čini da klizi umjesto da hoda.

Lee je 2015. godine primio počasnu nagradu Akademije za svoj doprinos filmu.

Leejev film iz 2018. 'BlacKkKlansman' osvojio je Grand Prix na Filmskom festivalu u Cannesu 2018. i otvoren sljedećega kolovoza. Nominiran je za Oscara za najbolji film i najbolju režiju (Leejeva prva nominacija u ovoj kategoriji). Lee je osvojio svoju prvu natjecateljsku nagradu Oskar u kategoriji Najbolji adaptirani scenarij.

Kevork Djansezian / Getty Images

Ostali pothvati: 1991. Lee je predavao tečaj filmskog stvaralaštva na Harvardu. 1993. počeo je predavati na diplomskom filmskom programu Tisch School of Arts sveučilišta New York. Redoviti je profesor na NYU.

Kroz marketinški odjel od 40 hektara i mazge, Lee je režirao reklame za Converse, Jaguar, Taco Bell i Ben & Jerry's.

Osobni život: Spike Lee upoznao je odvjetnicu Tonyu Lewis 1992. godine. Vjenčali su se godinu dana kasnije u New Yorku. Imaju kćer Satchel, rođenu 1994. i sina Jacksona, rođenu 1997. godine.

Lee je veliki obožavatelj New York Yankeesa, New York Knicksa, New York Rangersa i Arsenala. Gotovo tri desetljeća bio je redoviti trener na sjedalima pored terena na gotovo svakoj domaćoj utakmici Knicksa. Godine 2020. procijenjeno je da je za to vrijeme na ulaznice za Knicks potrošio 10 milijuna dolara.

Istaknute plaće: Spike je zaradio 3 milijuna dolara za režiju filma 'Malcolm X' iz 1992. godine. Sigurno se može pretpostaviti da je zaradio najmanje 3 milijuna dolara na plaći, a vjerojatno i puno više na pozadini, za filmove poput '25th Hour', 'Love & Basketball', 'Summer of Sam' i 'Inside Man'.

Nekretnina: Glavno prebivalište Spikea je gradska kuća od 9000 četvornih metara smještena u najskupljem poštanskom broju na Manhattanu. Ova se gradska kuća zapravo sastoji od dvije odvojene trokatnice koje okružuju privatno dvorište. Ljetnikovac ima 9000 četvornih metara životnog prostora i proglašen je znamenitošću New Yorka jer je nekoć bio u vlasništvu člana obitelji Vanderbilt. Spike je kuću kupio 1998. godine za 4,75 milijuna dolara i danas vrijedi procjenu 30 - 40 milijuna dolara ! Shvatite to s rezervom, ali Zillow-ov desetogodišnji raspon procjene za ovu kuću je 19 - 90 milijuna dolara .

Spikeova filmska produkcija Forty Acres and a Mule nalazi se u trokatnici u Brooklynu koja je kupljena 1991. godine za 820 000 USD. Usporedive zgrade u istom bloku trenutno se prodaju za 2 do 4 milijuna dolara.

Kad se Spike ne vrati nogom u New York City, mogli biste ga pronaći na njegovom imanju od dva hektara u Martha's Vineyardu. Smješten tik do 18. rupe Golf Neck Golf kluba, Spike je 1989. godine kupio imanje za 400.000 USD. Zatim je sagradio dvorac s četiri spavaće sobe koji danas vrijedi oko 3-4 milijuna dolara.

Spike Lee Neto vrijednost

Spike Lee

Neto vrijednost: 50 milijuna dolara
Datum rođenja: 20. ožujka 1957. (64 godine)
Spol: Muški
Visina: 5 ft 6 in (1,68 m)
Profesija: Scenarist, glumac, filmski redatelj, filmski producent, televizijski redatelj, televizijski producent, filmski urednik, učitelj
Nacionalnost: Sjedinjene Američke Države
Posljednje ažuriranje: 2020

Zarada Spikea Leeja

  • Malcolm X 3.000.000 američkih dolara
Sve neto vrijednosti izračunavaju se pomoću podataka prikupljenih iz javnih izvora. Kad se pruže, uključujemo i privatne savjete i povratne informacije primljene od poznatih osoba ili njihovih predstavnika. Iako marljivo radimo na tome da naši brojevi budu što precizniji, osim ako nije drugačije naznačeno, to su samo procjene. Pozdravljamo sve ispravke i povratne informacije pomoću gumba u nastavku. Jesmo li pogriješili? Pošaljite prijedlog za ispravak i pomozite nam da ga popravimo! Pošaljite ispravak Rasprava