Umro je Roger Smith, zvijezda '77 Sunset Strip 'i suprug Ann-Margret

Glumica Ann-Margret pozira sa svojim suprugom, Rogerom Smithom, na dodjeli nagrada Emmy Creative Arts Emmy u Los Angelesu, 21. kolovoza 2010. Smith, zvijezda 77 Sunset Strip, preminula je u bolnici u Los Angelesu ...Glumica Ann-Margret pozira sa svojim suprugom, Rogerom Smithom, na dodjeli nagrada Creative Arts Emmy u Los Angelesu, 21. kolovoza 2010. Smith, zvijezda 77 Sunset Strip-a, umrla je u bolnici u Los Angelesu u nedjelju, 4. lipnja 2017. , u 84. godini (Chris Pizzello/AP, Datoteka) Glumac Roger Smith prisustvuje svjetskoj premijeri filma 'Going in Style' u New Yorku, 30. ožujka 2017. Smith, zvijezda 77 Sunset Strip, i suprug glumice Ann-Margret, preminuo je u nedjelju, 4. lipnja u bolnici u Los Angelesu , u 84. godini života (Evan Agostini/Invision/AP, Datoteka) Glumci Roger Smith, lijevo, Carolyn Komant i Efrem Zimbalist Jr., ugađaju svoje uloge u TV seriji '77 Sunset Strip ', u Los Angelesu, 15. veljače 1961. Smith je preminuo u nedjelju, lipnja u bolnici u Los Angelesu 4. 2017. u 84. godini života (Harold Filan/AP, Datoteka) Glumica Ann-Margret i njezin suprug, Roger Smith, pojavljuju se na svjetskoj premijeri filma 'Going in Style' u New Yorku, 30. ožujka 2017. Smith, zvijezda 77 Sunset Strip, preminuo je u nedjelju, lipnja u bolnici u Los Angelesu 4, u 84. godini života (Evan Agostini/Invision/AP, Datoteka)

LOS ANGELES - Umro je glumac Roger Smith, koji je u žanr TV detektiva donio glamur kao privatno oko na Sunset Stripu 77. Imao je 84 godine.

međunarodni hotel, las vegas 1970

Jack Gilardi, agent Smithove udovice, glumica Ann-Margret rekao je da je glumac umro u nedjelju ujutro u bolnici u Los Angelesu nakon što se borio sa smrtonosnom bolešću. Smith se dugi niz godina borio protiv živčane bolesti miastenije gravis.

Glumac je karijeru započeo 1950 -ih kada ga je primijetio James Cagney i preporučio za filmove. Preživio je dvije teške bolesti da bi nakon 77 Sunset Stripa imao drugu karijeru kao upravitelj svoje druge supruge, zabavljačice Ann-Margret.Od 1958. do 1963. zajedno s Efremom Zimbalistom mlađim glumio je u sjajnoj seriji ABC. Od Edda Byrnesa, koji je glumio živopisnog čuvara parkirališta po imenu Kookie, napravio je zvijezde i muškaraca i tinejdžera.

77 Sunset Strip je stvorio producent i pisac Roy Huggins, koji je također stvorio Maverick, a iznjedrio je mnoštvo spinoffa i knockoffa, uključujući Hawaiian Eye, Surfside 6 i Bourbon Street Beat.

Smith je za Los Angeles Times rekao da je serija imala za cilj pokazati da su privatni istražitelji dobro obučeni, ozbiljni ljudi, a ne stereotip o filmu i televiziji s visećim cigaretama i velikim čipovima na ramenima. Izabran je za ulogu jer ne izgledam kao detektiv.

No, predstava je imala i svoju glamuroznu stranu. U svojoj Enciklopediji televizije, Muzej emitiranih komunikacija rekao je kako je emisija oživjela kriminalističku dramu i postala epicentar hipnoze na televiziji, suncem okupanom svijetu koktela, cool jazza i kabrioleta.

Zatim je Smith hospitaliziran nakon što je pao kod kuće i izgubio svijest. Dva dana kasnije dijagnosticiran mu je krvni ugrušak na mozgu. U priči o incidentu iz ožujka 1960. magazin Look okrivio je liječničke greške za kašnjenje u postavljanju dijagnoze i citirao liječničku izjavu: Ovaj je dječak bio preblizu pokopu - bez potrebe.

Ponovno se pridružio 77 Sunset Stripu nakon oporavka i nastavio je igrati svoju ulogu Jeffa Spencera do 1963. kada je cijela glumačka ekipa, osim Zimbalista, odustala u pokušaju da je oživi. Emisija je trajala još samo godinu dana.

U međuvremenu je Smith dobio naslovnu ulogu u seriji NBC zasnovanoj na gospodinu Robertsu, prema komediji-drami o životu mornarice iz 1955. godine. Trajao je od 1965.-66.

Kad je tek stekao slavu, bio je oženjen glamuroznom australskom glumicom, Victoria Shaw, s kojom je imao troje djece. Razveli su se 1965. godine.

Vjenčanje u Las Vegasu s Ann-Margret

U međuvremenu je izlazio s Ann-Margret, dinamičnom pjevačicom, plesačicom i glumicom Bye Bye Birdie, Viva Las Vegas i drugih filmova. Tiho su se vjenčali u Las Vegasu 1967. Smith je kasnije dala otkaz kako bi upravljala svojom karijerom.

Sada sam u Rogeru našla sve muškarce koji su mi potrebni u jednoga - oca, prijatelja, ljubavnika, menadžera, poslovnog čovjeka, rekla je književniku Rexu Reedu 1972. Savršeno je za mene. Ne bih mogao postojati bez snažnog čovjeka.

Desetljećima je Smith s velikom pažnjom vodio karijeru Ann-Margret. Dramatično je razbila stereotip o seksualnom mačiću 1971. godine kada se pojavila u filmu Carne Knowledge Mikea Nicholsa kao zlostavljana ljubavnica Jacka Nicholsona. Kritičari su pohvalili njezin nastup, a nominirana je za Oscara za sporednu glumicu.

Ponovno je nominirana 1975. za portret majke Rogera Daltreya u filmskoj verziji Who's rock opere Tommy.

Dok se 1972. pojavljivala u hotelu Sahara na jezeru Tahoe, pala je 22 metra sa odra i pretrpjela teške ozljede.

Sutra bi mogla prestati raditi, a mi bismo imali dovoljno novca za život do kraja života, rekao je Smith Reedu krajem 1972. kad se oporavila od ozljeda. ... Ali kad dođe vrijeme, zainteresira se za drugi čin ili novi film ili nešto što ga odgađa. Činjenica je da djevojka jednostavno voli raditi.

Dijagnoza živčanog poremećaja

1965. Smithu je dijagnosticirana miastenija gravis, poremećaj koji ometa prijenos živčanih signala do mišića, uzrokujući jaku mišićnu slabost. Unatoč bolesti, Smith je nastavio raditi kad je bio u mogućnosti jer su se učinci bolesti vremenom mijenjali.

Imam veliki san da kad Ann-Margret izađe iz filmova, ona i ja ćemo glumiti u jednoj predstavi na Broadwayu, rekao je za New York magazin 1976. No, i dalje mislim da je nemoguće biti u braku s uspješnom glumicom i imati svoju karijeru i raditi u braku.

Roger LaVerne Smith rođen je 1932. u South Gateu u blizini Los Angelesa. Kad je imao 6 godina, roditelji su ga upisali u profesionalnu školu u Hollywoodu gdje je naučio pjevati i plesati. Kad je imao 12 godina, obitelj se preselila u Nogales, Ariz., Gdje je briljirao u srednjoškolskom glumačkom klubu i nogometnoj momčadi.

Smith je služio dvije i pol godine u Navy Reserve, a na Havajima je pjevao na društvenim događajima. Cagney, koja je tamo snimala film, sugerirala je da bi Smith mogao pokušati ostvariti filmsku karijeru. Kad je prestala služba Smithove mornarice, potpisao je ugovor s Columbia Pictures.

Cagney je Smitha preporučila za ulogu u filmu Čovjek na tisuće lica, biografiji filma nijeme zvijezde Lon Chaneya iz 1957. godine. Cagney je bio Chaney, dok je Smith kao mladić glumio Chaneyjeva sina. Smith je tada bio mlad u ulozi tete Mame, koja je glumila nećaka zvijezde Rosalind Russell, Patricka.

On i Ann-Margret nisu imali djece; 1980 -ih, rekla je intervjuerima da je uzalud pokušavala zatrudnjeti više od desetljeća.