'Moćna manifestacija ljubavi'

Umjetnik i ilustrator Lance Smith ispred murala koji su završili za Bazar Alley ...Izvrsni umjetnik i ilustrator Lance Smith ispred murala koji su završili za projekt zidnih slika Bazar Alley u centru Las Vegasa u četvrtak, 11. lipnja 2020. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Uljana slika Vicky Richardson, osnivačice umjetničke galerije Left of Center na sjeveru ...Multidisciplinarni umjetnik Brent Holmes u četvrtak, 11. lipnja 2020. u svom domu u Las Vegasu. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Multidisciplinarni umjetnik Brent Holmes u četvrtak, 11. lipnja 2020. u svom domu u Las Vegasu. (B ...Primjeri rada multidisciplinarnog umjetnika Brenta Holmesa za priču o Holmesu snimljenog u četvrtak, 11. lipnja 2020. u Las Vegasu. Primjeri multidisciplinarnog umjetnika Brenta HolmesaSlikarica Shereene Fogenay u četvrtak, 11. lipnja 2020. u svom domu u Hendersonu. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Slikarica Shereene Fogenay u četvrtak, 11. lipnja 2020. u svom domu u Hendersonu. (Benjamin Hager ...Chase McCurdy radije koristi apstraktne slike nad prepoznatljivim oblicima. Chase McCurdy Primjeri umjetnice Shereene FogenayVicky Richardson, umjetnica osnivačica Umjetničke galerije Left of Center u sjevernom Las Vegasu, pozira za fotografiju ispred svoje uljane slike pod nazivom 'Nuestra Dignidad', inspirirana putovanjima na Kubu, u lijevoj Umjetničkoj galeriji Center u Las Vegasu , Četvrtak, 11. lipnja 2020. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Chase McCurdy. Chase McCurdyErica Vital-Lazare, sveučilišna profesorica i umjetnica, pozira za fotografiju u svom domu u Las Vegasu, u četvrtak, 11. lipnja 2020. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco Glazba svemira #1, Akril na drvetu, 2018. (Chase McCurdy)

Vicky Richardson, umjetnica osnivačica Umjetničke galerije Left of Center u Las Vegasu, pozira za fotografiju u svojoj galeriji North Las Vegas, u četvrtak, 11. lipnja 2020. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco

Usred zatvaranja COVID-19, Amerikanci su se posvuda pitali hoće li nemiri rezultirati ozbiljnom javnozdravstvenom krizom i financijskim učincima duljeg boravka kod kuće.

No, smrt Georgea Floyda 25. svibnja od ruku policajaca u Minneapolisu inspirirala je prosvjede u svih 50 država.Sada, dok se pandemija, prosvjedi i tiha osobna razmišljanja o rasizmu bore za našu pažnju, crni umjetnici u dolini Las Vegasa kažu da možemo pronaći utjehu i jači osjećaj empatije upoznajući se s djelima umjetnika različitog porijekla.

Ako pogledate umjetnost, razmišljate o razlozima zbog kojih ju je umjetnik stvorio.

Vicki Richardson

Ako pogledate umjetnost, razmišljate o razlozima zbog kojih ju je umjetnik stvorio, kaže Vicki Richardson, osnivačica Umjetničke galerije Left of Center u sjevernom Las Vegasu. Dobivate više poštovanja prema osobi i slikama. Ovo je vrlo teško vrijeme. I mislim da umjetnost zaista ima sposobnost liječenja.

Bojom, poezijom, performansom i fotografijom, ovih pet umjetnika iz Las Vegasa usmjeravaju empatiju ilustrirajući svoja istraživanja gubitka, percepcije i ljepote.

kolika je neto vrijednost lil pumpe
Umjetnik i ilustrator Lance Smith ispred murala koji su završili za Bazar Alley ...

Uljana slika Vicky Richardson, umjetnice osnivačice Umjetničke galerije Left of Center u sjevernom Las Vegasu, pod nazivom 'Nuestra Dignidad', inspirirana putovanjima na Kubu, u lijevoj Umjetničkoj galeriji Center u Las Vegasu, četvrtak, 11. lipnja 2020. .

Erica Vital-Lazare, profesorica na fakultetu i umjetnica, pozira za fotografiju s jorganom koji je napravila ...

Multidisciplinarni umjetnik Brent Holmes u četvrtak, 11. lipnja 2020. u svom domu u Las Vegasu. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto

Brent Holmes

U istraživanju teme povijesti, Brent Holmes koristi različite medije.

Mogu reći da se primarno tijelo mog rada od 2015. do sada bavi svim pitanjima koja postoje u sadašnjim građanskim nemirima, kaže Holmes.

Za nedavnu emisiju izgradio je fontanu od keramike i čelika. Pružio je masku za lice s aktivnim ugljenom i pozvao posjetitelje da utrljaju crni piling u kožu dok svira glazba crnog skladatelja.

Holmes je projekt nazvao Clotilda, nazvan po posljednjem brodu robova koji je pristao na tlo SAD -a.

Ideja je bila pružiti rekurzivno iskustvo publici. Što ako je nošenjem crnog lica osoba dobila crnu svijest i percepcije, tjeskobe i poteškoće koje crnci doživljavaju?

Mogu reći da se primarno tijelo mog rada od 2015. do sada bavi svim pitanjima koja postoje u sadašnjim građanskim nemirima.

Brent Holmes

Projekt je jedan od načina na koji Holmes istražuje empatiju u svom radu.

Empatija je veliki osvajač sukoba, kaže Holmes. To je najčišći oblik ljudske intimnosti. Razumijevanje percepcije druge osobe snažna je manifestacija ljubavi.

Holmes kaže da je posao umjetnika biti internaut. Tamo gdje je uloga astronauta da istražuje ono što je izvan, umjetnikov posao je istražiti iznutra.

Naš je posao ući i kopati tamo, a zatim donijeti u svijet ono što saznamo i opisati što je točnije moguće, kaže.

Holmes je prisustvovao nekoliko prosvjeda Black Lives Matter u Las Vegasu kao fotograf za javni radio Nevada. Još nije stvorio umjetnost kao odgovor na taj pokret, ali očekuje da će raditi na performansu s organizacijom koju je suosnivač, RADAR, nakon što je imao vremena za obradu.

Kaže da je umjetnost performansa percipirao unutar samih prosvjeda.

Na jednom od prosvjeda bio je red policajaca, a prosvjednici su klečali i pitali policiju zašto im se ne bi pridružili, prisjeća se Holmes. Tako izgleda mnoštvo performansa, niz radnji koje se suočavaju s idejom.

Erica Vital-Lazare, profesorica na fakultetu i umjetnica, prikazuje jorgan koji je napravila pod naslovom,

Primjeri rada multidisciplinarnog umjetnika Brenta Holmesa za priču o Holmesu snimljenog u četvrtak, 11. lipnja 2020. u Las Vegasu.

Slikarica Shereene Fogenay u četvrtak, 11. lipnja 2020. u svom domu u Hendersonu. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto

Shereene Fogenay

Cijeli život doživljavajući mikroagresije ostavio je Shereene Fogenay osjećaj da se ne može u potpunosti izraziti.

Ako sam strastven, nazovu me ljutom, objašnjava umjetnik iz Las Vegasa. Ako izrazim znanje, rečeno mi je da sam 'stvarno pametan za crnu osobu.' Kako sam stariji, nisam se osjećao ugodno pokazujući emocije jer se drugačije pojavljuju kad ste osoba u boji.

S akvarelom, tintom i olovkama topljivim u vodi, Fogenay stvara portrete u crnom izrazu, dodjeljujući stvarne i složene emocije svojim likovima.

Na svojoj slici pod naslovom On gleda gore, Fogenay je akvarelom prikazala čovjeka koji izvija vrat kako bi gledao prema gore, kao da traži nešto više.

Ako izrazim znanje, rečeno mi je da sam 'stvarno pametan za crnu osobu.' Kako sam stariji, nisam se osjećao ugodno pokazujući emocije jer se drugačije pojavljuju kad ste osoba u boji.

Shereene Fogenay

Fogenay kaže da je bila inspirirana ranjivošću koju vidi u muškarcima u svom životu. Od kad ga je slikala, kaže da je slika dobila novo značenje.

Osjećam da je to danas relevantno jer ovaj komad za mene pokazuje da je ovaj čovjek ranjiv, kaže Fogenay. U vezi s policijskom brutalnošću, ti ljudi najvjerojatnije nisu kriminalci. Ovaj čovjek voli svoju obitelj i pokušava se opskrbiti kao i svi drugi.

U posljednje dvije godine radeći u Galeriji likovnih umjetnosti Bellagio, Fogenay je naučila više o japanskoj umjetnosti nego što je to učinila dok je studirala umjetnost na College of Southern Nevada.

Otkrila je da je, dublje zalazeći u japanska umjetnička djela, pronašla veze s temama i praksama koje umjetnici danas koriste.

Gledajući radove drugih umjetnika, otvarate svoje horizonte njihovim idealima, kaže Fogenay. Otkrivajući druge kulture, sami po sebi razumijete sebe.

Primjeri slika umjetnice Shereene Fogenay u četvrtak, 11. lipnja 2020. u njezinoj kući u Hendersonu.

Chase McCurdy. Chase McCurdy

Chase McCurdy

Chase McCurdy prakticira svoju umjetnost na mjestu proturječja.

Kaže da se ravnoteža između slobode i discipline u kojoj svakodnevno piše i crta proteže od njegove prakse do svakodnevnog života, jer nastoji identificirati načine za pozitivan zamah.

Kad ne stvara umjetnička djela, poput onih koja su trenutno izložena u galeriji Gradske vijećnice, komercijalni fotograf volontira svoje vrijeme podučavajući umjetnost, kako kaže, druge marginalizirane zajednice: djecu i starije građane.

Jedan od njegovih djela iz 2018. je inscenirana fotografija na kojoj je prikazana američka zastava ovješena tankim koncem i pozadinski osvijetljena svijetlim prozorom.

Gledam na to kao na zemlju u nevolji. Kao povijesno djelo, naslijeđe je linča.

Chase McCurdy

Kaže da bi slika mogla imati nekoliko značenja.

Gledam na to kao na zemlju u nevolji. Kao povijesni komad, nasljeđe je linča, kaže McCurdy.

Gledajući sada fotografiju, pita se što bi svjetlo s prozora moglo podnijeti. Vidim zelenilo biljke i novo svjetlo koje prolazi, poput novog horizonta.

Umjetnik radije koristi apstraktne slike nad prepoznatljivim oblicima.

Mnogi umjetnici koje volim i koji zagovaraju predstavljaju afroameričke ljude u svojoj umjetnosti, kaže McCurdy. Ono što dobivam korištenjem apstraktnih oblika je sposobnost potencijalnog povezivanja sa širim krugom pojedinaca.

Njegov izbor govori o još jednoj proturječnosti, da se često crni umjetnici grupiraju u jednu kategoriju i ne daju im istu individualnost kao većina suvremenika. Nada se da će njegove apstraktne slike privući članove publike na način koji će više razgovarati.

Spreman sam vas izazvati, kaže McCurdy. Želim da ovo protumačite, ali neću vam to hraniti žlicom. Naći ćemo se na pola puta i zajedno ćemo to istražiti.

Glazba svemira #1, Akril na drvetu, 2018. (Chase McCurdy)

Izvrsni umjetnik i ilustrator Lance Smith ispred murala koji su završili za projekt zidnih slika Bazar Alley u centru Las Vegasa u četvrtak, 11. lipnja 2020. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto

Lance L. Smith

Zanimanje za umjetnost Lancea L. Smitha nastalo je kao dijete sa stripovima. Kao odrasla osoba, Smith koristi boju i ilustracije za istraživanje ideja gubitka, izobličenja i ukrasa.

Smithova prva izložba bila je usredotočena na njihovu majku, koja je preminula dok je umjetnik bio mlad.

Smith je razvio male kvadratne slike koristeći slike kojih se sjeća iz djetinjstva.

Istražio sam starije slike i vidio da nosi određene naušnice, kaže Smith. Slike potvrđuju to sjećanje. Kao malo dijete, to ukrašavanje govorilo je ženskoj osobi koja je živjela u meni.

U drugoj zbirci Smith se nadahnuo iz rada autora Jamesa Baldwina i stvorio slike životinja koje predstavljaju ideje moralne apatije.

Slike potvrđuju to sjećanje. Kao malo dijete, to ukrašavanje govorilo je ženskoj osobi koja je živjela u meni.

Lance L. Smith

koliko vrijedi sally fields

Smithova serija ovaca s velikim rogovima govori o toj temi, obavještavajući tu publiku da u ovom trenutku priroda gleda što mi odlučujemo učiniti.

U stvaranju i prikazivanju umjetnosti Smith dovodi u pitanje nejednakost mogućnosti.

Uspješno pokretni cisgender bijelci mogu dobiti inspiraciju bilo gdje, kaže umjetnik. Imaju pristup land artu. Oni doslovno mogu pomicati zemlju. Ženama i obojenim osobama mnogo je teže doći do tog prostora.

Smith kaže da različita umjetnička djela publici pružaju priliku da doživi ideje s kojima se inače ne bi susreli.

Dobra umjetnička djela portal su, kaže Smith. Dolazite na mjesto gdje učite. I to donosi promjenu.

'Regeneration Not Rebirth', Lance L. Smith

Erica Vital-Lazare, profesorica na fakultetu i umjetnica, pozira za fotografiju s poplunom koji je napravila pod naslovom 'Jubilating When the Light was Free', u svojoj kući u Las Vegasu, četvrtak, 11. lipnja 2020. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco

Erica Vital-Lazare

Erica Vital-Lazare odrasla je na projektima u Hamptonu u Virginiji, s majkom i dvije starije sestre. Njihovo prednje dvorište iznosilo je nešto više od pješčanika od 15 četvornih metara.

Majka Vital-Lazare svaki dan bi je tjerala da izađe van s grabljicama i uljepša malo zemljište.

Za mene to uključuje potrebu da teško stvar učinim lijepom, kaže Vital-Lazare.

52-godišnja umjetnica i spisateljica došla je u Las Vegas 1994. godine nakon što je magistrirala likovnu umjetnost na Sveučilištu Virginia Commonwealth. Danas predaje kreativno pisanje na College of Southern Nevada.

Ranije ove godine surađivala je s umjetnikom Lanceom L. Smithom kako bi napisala pjesmu i stvorila vizualnu umjetnost za izložbu o tuzi kroz Nevada Humanities.

Biti crn znači biti svjestan da u preživljavanju ne postoji samo ljepota, već i preživljavanje tako lijepo.

Erica Vital-Lazare

Za mene je ta izložba istaknula raznolikost umjetničke zajednice ovdje u Las Vegasu, kaže umjetnik. Postojalo je zajedničko čovječanstvo. Mislim da je to ono što umjetnost treba raditi.

Vital-Lazarevo pisanje ukorijenjeno je u južnjačkim slikama, poput mjesta gdje je odrasla. Ona piše o sjećanju i obitelji te pitanju povijesti i o tome kako nas ta povijest nastavlja oblikovati.

Kao crnka, informirana sam o prošlosti koja je ukorijenjena u porobljavanju i brutalnosti, kaže ona. Biti crn znači biti svjestan da u preživljavanju ne postoji samo ljepota, već i preživljavanje tako lijepo.

Ona kaže da je razvijanje senzibiliteta za ono što je crnilo učinilo za državu ponuditi svim umjetnicima odskočnu dasku za njihovo autentično ja, bez obzira na koži u kojoj se nalaze.

Činjenica da, nakon stotina godina represije, dehumanizacije, da možemo stajati onako kako stojimo, slikati kao što Lance slika i slikati opsjednute slike poput Brent Holmesa i raditi sve te stvari stoljećima kasnije, to oslobađaju naši preci i osnažuje sve umjetnike.

Erica Vital-Lazare, profesorica na fakultetu i umjetnica, prikazuje jorgan koji je napravila pod naslovom 'Jubilating When the Light was Free' u svom domu u Las Vegasu, četvrtak, 11. lipnja 2020. (Erik Verduzco / Las VegasJournal) @Erik_Verduzco