Godišnja praksa plemena Paiute ujedinjuje, uči o kulturi

4495108-0-44495108-0-4

Tijekom događaja koji se zovu powwows, članovi domorodačkih plemena okupljaju se kako bi obnovili stara prijateljstva, sklopili nova prijateljstva i proslavili svoju baštinu u pozadini tradicionalnog plesa, pjevanja i bubnjanja.

Ono što je doista sjajno je: kad članovi plemena Paiute u Las Vegasu imaju godišnji izlet, rado će pozvati i nas ostale.

Ovog vikenda pleme Paiute Las Vegas imat će 22. godišnji Snow Mountain Pow-Wow, koji se otvara u petak navečer u 7 (vrata se otvaraju u 17 sati), a počinje u subotu u podne (vrata se otvaraju u 10 sati).Događaj će uključivati ​​ples, bubnjeve i pjevanje, kao i autentičnu umjetnost, zanate i hranu.

Okupljanje na powwowsima 'dio je naše kulture', kaže Marcia Mahone, lokalna predsjednica plemena Paiute i koordinatorica powwowa. Ovogodišnji događaj uključivat će plesače i sudionike u dobi od 5 i mlađih do 50 i više godina, te s područja koja uključuju Nevadu, Kaliforniju, Arizonu, Utah i Kanadu.

koliko novca ima donald trump

Primarna svrha događaja je 'okupiti naše ljude i međusobno podijeliti svoj ples i svoju tradiciju', kaže Mahone. Powwows također služe kao sredstva za prenošenje tradicije mlađim generacijama, te za 'posjete s obiteljima i prijateljima i prijateljima koje nismo vidjeli od posljednjeg spowa'.

Za nas ostale, powwows nudi priliku iz prve ruke otkriti tradiciju Indijanaca i Paiutea. Na primjer, Mahone kaže da dok plesači nose pune plemenske regalije ovog vikenda, majstor ceremonije 'podijelit će s vama protokole i značenje plesova.'

Autentična umjetnost i obrt - uključujući nakit i lončarstvo - također će biti dostupni za pregledavanje ili kupnju, a Mahone napominje da će, kad gosti kupuju na događaju, vjerojatno imati posla s 'osobom koja ih je napravila'.

U subotu u podne, u čast Dana sjećanja, bit će priznati svi veterani oružanih snaga SAD -a. Također, svaki veliki ulazak, ili mimohod plesača - u 19 sati. Petak i podne i 18 sati. Subota - vodit će ga Udruga veterana Southern Paiute, a svaka će sadržavati pozdrav veterana koji uključuje jedinstvenu verziju 'Tapova'.

Došljaci koji su naviknuti na, možda, više kičaste ili manje autentične prikaze indijanske kulture mogli bi ostaviti događaj iznenađen.

Neki, priznaje Mahone, dolaze s 'predodžbama o tome što bi mogli predvidjeti', ali ostavljaju 'širi prikaz cijelog koncepta iza okupljanja powwow'.

koliko zarađuje rachel reynolds

Neki posjetitelji ostaju nekoliko sati, drugi cijeli dan. No Mahone kaže da će prvi put 'vjerojatno htjeti tamo provesti nekoliko sati kako bi svjedočili svim plesovima ... a također će im trebati vremena i za razgledavanje umjetnosti i zanata.' I, naravno, sudjelovati u ponudama prodavača hrane na događaju. 'Ako niste jeli indijski taco, to je svakako potrebno kad dođete na pratnju', kaže Mahone.

Mahone predlaže posjetiteljima da dođu sa zaštitnim faktorom, šeširom i dobrim cipelama za hodanje. Događaj će se održati po kiši ili sjaju, a gosti se trebaju pripremiti za jak vjetar. Izbjeljivači su osigurani, ali gosti mogu ponijeti vlastite sklopive stolice.

Za više informacija posjetite web mjesto Las Vegas Paiute Tribe (www.lvpaiutetribe.com/powwow).

koliko vrijedi boogie
Pregled

Što: 22. godišnja snježna planina Pow-Wow

Kada: petak i subota

Gdje: Indijski rezervat Snježne planine plemena Paiute plemena Las Vegas (izlaz 95 kod US 95 North, 20 minuta sjeverno od centra Las Vegasa)

Ulaz: 5 USD dnevno (besplatna djeca do 12 godina); 7 USD za kartu za vikend (386-3926)