Norm Macdonald, komičar i stipendist ‘SNL’, umire u 61

DATOTEKA - Norm Macdonald pojavljuje se na KAABOO -u 2017. u San Diegu, 16. rujna 2017. MacDonald, ...DATOTEKA - Norm Macdonald pojavljuje se na KAABOO -u 2017. u San Diegu 16. rujna 2017. MacDonald, komičar i bivši član glumačke postave u emisiji 'Saturday Night Live', preminuo je u utorak, 14. rujna 2021., nakon devetogodišnje borbe s rakom da je držao u privatnosti, prema Brillstein Entertainment Partners, njegovoj tvrtki za upravljanje u Los Angelesu. Imao je 61 godinu (Fotografija Amy Harris/Invision/AP, Datoteka) Colin Quinn, Chevy Chase i Norm Macdonald prisustvuju Comedy Centrals -u 'The Comedy Awards 2012' u dvorani Hammerstein 28. travnja 2012. u New Yorku. Događaj će se emitirati u nedjelju, 6. svibnja na Comedy Central. (Frank Micelotta/PictureGroup) putem AP IMAGES Norm Macdonald pojavljuje se na pozornici na dodjeli nagrada Comedy Awards 2012. u New Yorku, u subotu, 28. travnja 2012. (AP Photo/Charles Sykes)

NEW YORK - Preminuo je Comic Norm Macdonald, bivši pisac i izvođač Saturday Night Live koji je tokom 1990 -ih bio domaćin programa Weekend Update.

Macdonald, koji je imao 61 godinu, umro je u utorak nakon devetogodišnje borbe s rakom koju je držao u tajnosti, prema Brillstein Entertainment Partners, njegovoj tvrtki za upravljanje u Los Angelesu.

RJ ARHIVA: Komičar Norm Macdonald, iako ne stavlja oklade, ipak može birati pobjednikeSin dvojice učitelja odgojenih u Quebec Cityju u Kanadi, Macdonald je bio stand up strip i nakratko pisac sitcoma Roseanne kada je izabran da se pridruži glumačkoj postavi Saturday Night Live 1993. godine.

Nakon što je napustio show 1998., stvorio je i glumio u komediji The Norm Show za ABC, igrajući bivšeg igrača NHL -a izbačenog iz lige zbog kockanja i utaje poreza te prisiljenog na društveno koristan rad kao socijalni radnik.

Postao je poznat po svojim ezoterijskim dojmovima, uključujući Burta Reynoldsa, koji je liku Willa Ferrella Alexa Trebeka dao tugu zbog ugroženosti slavnih. Također se lažno predstavljao kao Bob Dole, Larry King i David Letterman.

Macdonald je bio vodeći na stolu za ažuriranje vikenda u najboljoj eri za viceve na temelju vijesti, s Billom Clintonom, Michaelom Jacksonom i O.J. Simpson česte mete.