Netflixov 'Luke Cage' vraća se s TV -om 'probuđeni superjunak'

Igra Mike ColterMike Colter glumi u 'Luke Cageu'. (David Lee/Netflix) Mike Colter glumi u 'Luke Cageu'. (David Lee/Netflix) Mike Colter tumači naslovnog Marvelovog superjunaka u 'Luke Cageu', koji se vraća u drugu sezonu u petak na Netflixu. (David Lee/Netflix) Mike Colter glumi u 'Luke Cageu'. (David Lee/Netflix) Mike Colter tumači naslovnog Marvelovog superjunaka u 'Luke Cageu', koji se vraća u drugu sezonu u petak na Netflixu. (David Lee/Netflix)

Daredevil je popularan. Zabavna je Jessica Jones. Punisher je brutalni. A Iron Fist je onaj koji je ekvivalent te kasnonoćne, pijane reklamne kupovine za koju ne možete vjerovati da ste je izvršili i ne razumijete u potpunosti što radi, ali ostajete tu jer ne želite priznati tvoja greška.

michael jackson las vegas cirque du soleil

Ipak, Luke Cage? Heroj Harlema? On je društvena savjest Marvelovog svemira Netflix.

U drugoj sezoni Lukea Cagea (petak, Netflix), neprobojni div (Mike Colter) izlazi iz događaja prošlog ljeta The Defenders kao lokalna superzvijezda.Harlemovo štovanje Luke Cagea doseglo je zlatne razmjere, proglašava velečasni James Lucas, kojeg je pokojni Emmy iz Kuće od karata prikazao dobitnikom Emmyja Reg E. Catheyjem u svojoj posljednjoj ulozi.

Roba Luke Cage prodaje se u nekadašnjoj kući Pop's Barber Shopa. Postoji neslužbena aplikacija koja prati njegova viđenja. Čak mu se obratio predstavnik Nikea radi potpisivanja ugovora.

Kako kaže Lukeov prijatelj i savjetnik Bobby Fish (Ovo smo mi istaknuti Ron Cephas Jones), to što ste probuđeni superjunak ne znači da morate biti slomljeni superjunak.

Luka bi možda mogao držati gelere eksplodirajuće granate u svojim golim rukama, ali njegova novootkrivena slava nanosi nekoć nevoljnom junaku ozbiljnu bol. To ometa njegov odnos s Claire Temple (Rosario Dawson), a pretvara nekadašnjeg veselog Luku jednako snažno kao i ulice za koje se zakleo da će ih štititi.

zašto michel le tako govori

Plašiš ljude, Luke, kaže mu Claire u jednom trenutku. Ja sam crnac u kapuljači, odgovara. Ljudi su me se uvijek bojali.

Postavljanje Lukea Cagea u Harlem - poput većine Marvelovih junaka, on živi u pravom susjedstvu - daje seriji snažan osjećaj mjesta koje nedostaje u emisijama sa sjedištem u Starling Cityju (Strelica), Central Cityju (The Flash) i National Cityju (Supergirl) , da navedemo samo neke. Tiha, usporena šetnja pokraj ugla Zapadne 125. ulice i avenije Lenox, poznate i kao raskrižje bulevara dr. Martina Luthera Kinga i Malcolma X, govori vam više o liku nego bilo koja ekspozicija.

koliko vrijedi rex tillerson

I, iskreno, Nacionalni grad? Tko je to smislio? Je li Genericburgh već bio zauzet? Što je sa Country Townom?

U svakom slučaju, čini se da Luke ne brine puno o ostatku New Yorka. Za ostatak Manhattana nije ni strašno zainteresiran. Ali učinit će sve kako bi zaštitio otprilike 4 četvorne milje Harlema ​​- pogotovo kad je u pitanju ušutkivanje povratničkih zlikovaca Mariah Dillard (Alfre Woodard) i njezina dječaka, Shades (Theo Rossi).

Također će se morati boriti sa moćnim pridošlicom iz Jamajke, Johnom McIverom (Mustafa Shakir), poznatijim kao Bushmaster, i njegovom posadom iz Brooklyn's Crown Heights.

Ako postoji išta čime se Luke Cage može ponositi kao Harlemovo naslijeđe, to je povijesni hip-hop. Svaka epizoda dijeli naslov temeljne pjesme, a u novoj sezoni nastupaju KRS-One, Ghostface Killah, Faith Evans i Rakim koji nastupaju u noćnom klubu Harlem’s Paradise u vlasništvu Mariah.

Zamislite Peach Pit After Dark s Beverly Hillsa, 90210 ili The Bait Shop iz The O.C. - samo još ubojitije.

U prvim trenucima nove sezone, Luka ruši skladište u kojemu je pakiran heroin s njegovim imenom - heroin koji dovodi do predoziranja u Harlemu. Stražari izvlače svoje automatsko oružje, na što Luka samo zakoluta očima.

kazalište u parku, las vegas, nv

Stvarno, dečki? uzdahne, znajući dobro da je jedino što će ti meci uništiti njegova posljednja kapuljača.

Zatim mu treba sekunda da uključi slušalice i ispumpa Mobb Deep’s Shook One, dio II prije nego što lako obriše pod njima.

To je najbolji ulaz za superjunake od Zvjezdanog gospodara Chrisa Pratta u Čuvare galaksije. I pokazuje da je hip-hop isto toliko dio DNK Lukea Cagea koliko i njegova akutna svijest o tome što znači biti crnac u današnjoj Americi.