Barcelona Tapas & Bar

42349464234946 4234943

Čista je slučajnost da bi se ovaj pregled Barcelone Tapas & Bar trebao izvoditi tijekom istog tjedna kad je Cafe Ba-Ba-Reeba zatvoren kako bi se napravio mjesto za meksički restoran (snooooooooze), no zbog stjecaja događaja razmišljam o tapasima općenito.

Ba-Ba-Reeba bio je izvrstan tapas restoran, no činilo se da se u ulici koja je dom brojnim svjetskim restoranima ne može naći uporište među turistima koji lutaju po Stripu. Stanovnici Las Vegasa pokazali su se sofisticiranijima, a primjer je Firefly, prvo tapas mjesto u tom području koje još uvijek jača. Nadajmo se da će to učiniti i oni na području južnog gorja, jer Barcelona vješto slavi žanr.

Tapas su, kao što vjerojatno znate, mala jela Španjolske, izvorno grickalica u baru u konobama uz cestu. U ovoj su zemlji postali sinonim za opći koncept malih ploča. Tradicija tapasa počela je značiti prolazak i dijeljenje u najpovoljnijoj atmosferi - izvrstan način za provesti večer. I takav je slučaj u Barceloni.Kao i većina američkih tapas restorana, Barcelona poslužuje tople i hladne tapas, a na jelovniku se nalaze jela koja su vjerna španjolskoj tradiciji, uz jela drugih kultura i brojni graničnici. Počeli smo s jednim od najklasičnijih klasika, šunkom Serrano i sirom Manchego (9 dolara), kako bismo testirali kuhinjsku odlučnost i zato što obično brzo izlazi iz kuhinje, a mi smo gladovali.

Bez brige. Vrlo brzo nakon što smo sjeli, donijeli su nam tanjur kruha s velikom mjericom začinjenog pire od garbanza i još jednim zaslađenim maslacem. Kućna sangrija-solidna priprema bolja od većine koje smo probali, ali nije bila dobra kao par-bila je u pola cijene (redovna cijena 24 USD za vrč, 6 USD za čašu) jer je bio utorak (drugi dnevni specijaliteti uključuju pola cijene boca vina, mojitosa, martinija i petkom od 16 do 18 sati, tapasa), pa su stvari krenule prilično pozitivno.

A to se nastavilo s dobro osmišljenom pločom Serrano i Manchego, prvom omotanom oko ove druge, s gomilama grubog mljevenog i običnog senfa, plus kornikonima i crostinima.

Kozji sir bez ukrasa neprijatelj je što se mene tiče, ali pržena verzija u Barceloni (6,50 USD) bila je sve samo ne. Sir je bio oblikovan u kuglicama, uvaljan u panko i bademe radi oštrog teksturalnog kontrasta, te preliven balzamičnom redukcijom i medom za tek toliko slatkoće da ukroti gnjecave podtonove.

Punjeni datumi standard su tapas-bara, a datumi u tavi (5,50 USD) u Barceloni čine tradiciju ponosnom. Urme su bile punjene bademima, umotane u slaninu i poslužene u redukciji merlota s izmrvljenim plavim sirom, pa ste imali slatko i slano i bogato i strogo i blago i odlučno, žvakaće i hrskavo i gotovo sve što možete zamisliti - pravo simfonija u ustima.

Pileći kolači (6 dolara) bili su još jedna zabava za nepce, komadići mesa pomiješani s komadićima papra i lukom te cilantrom, oblikovani i prženi u tavi te posluženi s nekom vrstom salse od crnog graha.

Albondigas (5,50 USD) bili su manje razočaranje - i dopustite mi da naglasim riječ 'minor'. Barcelonin jelovnik jasno opisuje sva jela i napomenuo je da bi umak bio marinara, ali iz nekog sam se razloga ipak nadao da će umak više biti na bazi tapasa i baziran na šeriju. Ajme. Ćufte su ipak bile dobre, a marinara dovoljno pristojna.

Cijelo vrijeme naša je večera bila izvrsna, naša konobarica ljubazna i učinkovita, a jela su stizala brzo i brzo. Stoga je bilo iznenađenje da se desert od Chocolate Tres Leches a la Mode (6 USD ili 4,50 USD bez sladoleda) nije pojavio u pretjerano dugom intervalu - a i da je, kad smo to pitali, samo napravila grimasu i rekao je 'na putu je', kad se činilo jasnim da ga je netko zaboravio.

Tres leches je bio u redu-karakteristično bogat, iako je prženje u dubokom prženju bilo pomalo neobično-ali recimo to ovako: večer nije završila tako slatko kako je trebalo.

Recenzije časopisa Las VegasJournal rade se anonimno o trošku Žurnala. Kontaktirajte Heidi Knapp Rinella na 383-0474 ili joj pošaljite e-poruku na hrinella@ reviewjournal.com.

Pregled

Barcelona Tapas & Bar, 10690 Southern Highlands Parkway; 483-5764; barcelonatapas-bar.com

Sveukupno - B+

Hrana- A-

Atmosfera- A-

Usluga - B

Prednosti: Dobro osmišljena i dobro izvedena jela od tapasa.

Nedostaci: Dobra usluga koja se raspala na kraju.