'Nezgodan nastavak' stiže više od godinu dana prekasno

Al Gore na Grenlandu viđen u Nezgodnom nastavku: Istina do moći iz Paramount Picturesa i medija za sudionike.Al Gore na Grenlandu viđen u Nezgodnom nastavku: Istina do moći iz Paramount Picturesa i medija za sudionike. Al Gore u helikopteru na Grenlandu viđen u Nezgodnom nastavku: Istina do moći iz Paramount Picturesa i medija za sudionike. 'An Inconvenient Sequel: Truth to Power at the Eccles Theater during the 2017 Sundance Film Festival on Thur ...Bivši američki potpredsjednik Al Gore pozira na premijeri filma 'Neugodan nastavak: Istina na moć' u kazalištu Eccles tijekom filmskog festivala Sundance 2017. u četvrtak, 19. siječnja 2017. u Park Cityju u Utahu. (Fotografija Chris Pizzello/Invision/AP) 'An Inconvenient Sequel: Truth to Power, at the Eccles Theater during the 2017 Sun ...Bivši američki potpredsjednik Al Gore, u sredini, okružen je medijima na premijeri filma 'Neugodan nastavak: Istina do moći', u kazalištu Eccles tijekom Sundance Film Festivala 2017. u četvrtak, 19. siječnja 2017. u Parku City, Utah. (Fotografija Chris Pizzello/Invision/AP)

Sjećate li se bijesa u svibnju kada je predsjednik Donald Trump najavio da povlači Sjedinjene Države iz Pariškog sporazuma o klimi?

Pa, ta odluka nije samo naljutila ekologe, već je i opljačkala An Inconvenient Sequel: Truth to Power onoga što je trebao biti njezin vrhunac.

Bez obzira vjerujete li u klimatske promjene, trebali biste se složiti da nastavak dokumentarnog filma Neugodna istina nagrađenog Oscarom iz 2006. godine koji u kina stiže u petak stiže više od godinu dana prekasno.koliko neto vrijedi soulja boy

Bližio se datum isteka kada je debitirao 19. siječnja kao premijera ovogodišnjeg Sundance Film Festivala i središte nove klime, inauguralnog programa razgovora, filmova i doživljaja virtualne stvarnosti o promjenama i očuvanju okoliša. .

Dok se bivši potpredsjednik Al Gore sastaje s drugim svjetskim liderima, radi telefone i poziva u korist, Inconvenient Sequel polako se nadovezuje na Konferenciju Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama 2015. godine. Kad sporazum konačno prođe nakon mnogo rasprava i tajnih poslova, Eiffelov toranj obasjan je slavljeničkim sloganima. To je trijumfalni trenutak za samoopisanog političara koji se oporavlja. Zatim su redatelji Bonni Cohen i Jon Shenk presjekli snimke na kojima Gore vidi vijest da Trump naređuje izlazak Amerike iz sporazuma.

jase robertson duck dynasty neto vrijednost

Strogo gledano, sa stajališta filmova, to je ekvivalent gledanju Ratova zvijezda, Zvijezde smrti upravo je uništena, R2 se oglašava zvučnim signalom i zvukom zvuka, a zatim Darth Vader izjavljuje: Imamo još jednu Zvijezdu smrti. A ova je najbolja Zvijezda smrti. To je najkvalitetnija Zvijezda smrti. I ogromna je.

Snimatelji čine sve što mogu kako bi spasili neugodan nastavak, ali je njegov utjecaj već smanjen. Umjesto toga, tu je zaključan završetak u kojem Gore uspoređuje borbu za okoliš s borbama za ukidanje, biračko pravo žena, građanska prava i LGBTQ jednakost. Pokušava reći da će povijest pokazati da su ekolozi bili na pravoj strani duge bitke. Iako nije uvredljivo, samo po sebi čuje uši.

Kao film, Nezgodan nastavak ne osjeća se tako alarmantno kao njegov prethodnik. Naravno, Gore još uvijek predstavlja tu prokletu projekciju slajdova iz Neugodne istine. Ali sada je pomalo džezerski i pokazuje to pred tisućama polaznika koji predstavljaju više od stotinu zemalja na sjednicama diljem svijeta.

Gore također izlazi iz dvorana za predavanja i provodi više vremena s čizmama na tlu, na raspadajućem se ledu i u poplavnim vodama. Nalazi se na ledenjaku na Grenlandu, gdje su prikazani dijelovi ledenjaka Jakobshavn koji eksplodiraju zbog vrućine. Stoji u vodi do golenice i razgovara o podizanju razine mora s gradonačelnikom Miami Beacha Philipom Levineom. On se nalazi u Kini, Indiji i Taclobanu na Filipinima, gdje je tajfun ubio više od 6.000 ljudi, a milijune ostavio bez krova nad glavom.

A za one od vas koji se pitaju o svim tim putovanjima, u završnim tekstovima stoji izjava koja glasi: Emisije iz proizvodnje ovog filma nadoknađene su s NativeEnergy, Inc. Tvrtka iz Vermonta osigurava kompenzacije ugljika i kredite za obnovljivu energiju tvrtkama, uključujući eBay, Ben & Jerry's i National Geographic.

U Neugodnom nastavku nema mnogo glasova neslaganja. Rijetko se pojavljuju dokumentarni filmovi temeljeni na broju. Počinje brojnim pogrdnim zvučnim zapisima o izvornom filmu, uključujući i jedan od Glenna Becka koji Gore uspoređuje točan film o klimatskim promjenama s Josephom Goebbelsom koji snima točan film o Njemačkoj. Ali to je otprilike što se toga tiče.

Gore navrati provjeriti gradonačelnika Dalea Rossa iz Georgetowna u Teksasu, čiji grad dobiva 90 posto svoje energije iz obnovljivih izvora energije. Ross, ustrajni republikanac koji uvjerava Gore da se fotografira ispred lokalnog sjedišta GOP -a, hvali se da je Georgetown najcrveni grad u najcrvenijoj županiji u Teksasu. No, on je vodio prelazak na obnovljive izvore energije jer je CPA i želi uštedjeti novac svojim poreznim obveznicima.

Gore posjećuje i sjedište tvrtke SolarCity u Silicijskoj dolini, koje je bilo prisiljeno ukloniti više od 550 radnih mjesta u Nevadi kada su od 1. siječnja 2016. stupile na snagu manje povoljne stope za državne solarne kupce. U međuvremenu, u sklopu segmenta koji prikazuje upotrebu alternativne energije oko svijetu, gledatelji filmova vide solarnu ploču na travnatoj kolibi u Africi. Dakle, da, zadnjih 18 mjeseci bilo je teže koristiti sunce za napajanje kuće u Nevadi nego afričku kuću koju bi mogao srušiti snažan povjetarac.

Kroz sve to, An Inconvenient Sequel predstavlja Gore kao Don Quijotovu figuru, koja juri ne prema vjetrenjačama već prema vjetroelektranama.

dr. ben carson neto vrijednost

Očigledno ovo nije način na koji je čovjek koji je bio skoro predsjednik vidio svoj život. Iako se čini da nije samo u miru sa svojim novim smjerom, već ga to i energizira.

Imao sam detaljan plan za svoj život, priznaje Gore u filmu. Ali život je za mene imao drugačiji plan.